Veidi tuline kaunviljadest pungil riisipada

Meeletult maitsev, toitev ja soojendav roog. Tegemist on toiduga, mida võib valmistada peaaegu kõigest, mis külmikus seisma jäänud. Põhikomponendid on purustatud tomat, riis, paprika ja kaunviljad. Kõik ülejäänu on võimalik sisse panna vastavalt oma maitsele ja soovile. Suurepäraselt sobivad sinna erinevad nö pehmed köögiviljad nagu balkažaan ja suvikõrvits. Väga maitsva ja erineva toidu saab lisades seeni. Ka kana või liha muudavad selle toidu hoopis teistsuguseks. Põnevat fantaseerimist!

 

 

Vaja läheb:

250g (kaks kotikest) pruuni riisi

1-2 sibulat (suuremat)

3-4 küüslauguküünt (suuremat)

1-2 supilusikatäis Extra Virgin oliiviõli

400g (1 purk) purustatud tomateid

2-3 spl tomatipastat või 100g päikesekuivatatud tomateid

400g (1 purk) ubadesegu või punseid neeruube (kidney beans)

400g (1 purk) kikerherneid  või 2 klaasi tükeldatud rohelisi aedube (türgi oad)

500-750g keedetud vett

1 suur punane paprika (või 2 keskmist)

1 suuerm punane tšillikaun (kes soovib hästi tulist, võib panna ka 2 kauna)

1 väiksem balkažaan

2 spl maitseainesegu Brushetta

2 tl maitseainesegu Idamaine

1-2 tl mere- või kaljusoola

0,5 tl pipart (kui soovid väga vürtsikat rooga, võid veel tulist maitseainesegu Rouille).

poole sidruni mahl

Valmistamine:

Haki sibul ja kuumuta kergelt oliiviõlis läbi. Lisa juurde riis ja kuumuta pannil koos sibula-õliseguga mõni hetk. Järgmiseks lisa juurde purustatud tomatid ja tomatipasta (või hakitud kuivatatud tomatid) ning kuumuta veel mõni hetk. Edasi kõik oad (herned), tükeldatud paprika ja balkažaan ning hakitud tšillikaun ja pool keevast veest. Keera kuumus hästi madalaks, aseta kaas panni või poti peale ja hauta umbes 10 minutit. Kui roog on veidi haudunud, lisa vajadusel juurde vett ja sega juurde purustatud küüslauk. Hauta veel umbes 15 minutit, kuni riis on poolpehme. Nüüd maitsesta roog, lisa maitseained, sidrunimahl, sool ja pipar. Lase veel 5-10 minutit haududa, kuni riis on sulle sobivalt pehme (väldi liiga pudruks keetmist, riis pehneb peale keemist veelgi). Jälgi, et vesi ära ei keeks, lisa vajadusel vett juurde, kui riis on peaaegu kogu vee endasse tõmmanud. 

Vertical Menu
Search
Categories