Oasalat, mis muutub hetkega hitiks!
Kaunviljad ei kuulu tänapäeval enam eestlaste igapäevatoidu juurde. Umbes kakssada aastat tagasi olid need aga üks peamisi toidugruppe meie menüüs. Kartul võttis võimust ning kahjuks jäidki väga tervistavate omadustega kaunviljad tahaplaanile. Toome nad nüüd toidulauale tagasi. See toitev, maitsev ja tervislik salat sobib suurepäraselt kiiresse argiõhtusse põhitoiduks või lisandiks kala, linnu- või loomaliha kõrvale.
Vaja läheb:
2 purki (ilma veeta 500g) punaseid neeruube (kidney beans) või valgeid ube
2 küpset suuremat tomatit või karbike kirsstomateid
1 punane sibul
2 sl extra virgin oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
2 tl maitseainesegu Rohelus
meresoola
pipart
näpuotsatäis rafineerimata suhkrut
Valmistamine:
Nõruta ja loputa oad külma veega, tükelda sibul ja tomatid. Ühenda kastmeks õli, palsamiäädikas ja maitseained. Sega kaste ülejäänud salatiainetega. Lase enne serveerimist veid külmkapis maitsestuda.
Oasalati kõrvale sobib suurepäraselt ahjus röstitud tume ciabatta küüslaugu ja parmesaniga. Selleks lõika tumedast ciabattast viilud, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda neid oliiviõliga. Küpseta 180 kraadi juures, kuni ciabatta on muutunud kuldseks ja krõbedaks. Võta viilud ahjust ja määri neid poolitatud küüslauguküünega. Puista üle riivitud parmesaniga, pista veel hetkeks ahju.