Tee-puuviljakompott
Magus supp puuviljadest on meile kõigile tuttav. Siin on veidi hõrgum ja eksootilisem variant. Tegemist on väga maitsva puuviljakompotiga ja siin on tõestus sellest, et teest saab valmistada meeldiva magusa supi vedeliku.
(8 portsjonit)
Vaja läheb:
0,5 liitrit vett
1,5 spl Rooibos Suverõõm tee puru
200g kuivatatud aprikoose (soovitavalt öko)
200g kuivatatud ploome (soovitavalt öko)
175g kuivatatud viigimarju (soovitavalt öko)
150 g kuivatatud kirsse (soovitavalt öko)
0,2 dl rafineerimata suhkrut
1 sidruni koor (laastudena)
1 kaneelikoor
4 loorberilehte
2 nelgitera
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
Serveerimiseks:
2 dl vahukoort
0,5 spl brändit
Valmistamine:
Valmista teepurust ja veest tee (tõmbeaeg 7-10 minutit). Lisa teele suhkur, sidrunikoor ja maitseained. Kuumuta väikesel kuumusel mõni minut, kuni suhkur on lahustunud. Lisa kuivatatud puuviljad ja marjad, kuumuta, kuni leem hakkab mullitama. Jahuta ja kata kaanega. Pane külmkappi ja lase seiata üle öö. Võimalusel sega aeg-ajalt. Serveeri vahustatud suhkruta vahukoorega, mida võib maitsestada brändiga.
Retsepti idee pärineb L.Virkuse ja P.Endeni raamatust „Talvetoidud“