Suvikõrvitsa-šokolaadimuffinid
Maiustada võib ka tervislikult! Need kohevad, mahlased ja maitsvad muffinid on ka laste lemmikud vaatamata sisalduvale suvikõrvitsale. Muffinile annavad mõnusat maitset juurde tumedast šokolaadist tilgakesed.
Vaja läheb:
1 klaas (2 dl) nisujahu
1 klaas (2 dl) täisteranisujahu
0,5 klaasi (1 dl) kaerajahu
1 klaas rafineerimata suhkrut või puuviljasuhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
2 tl kaneelipulbrit
2 sl kakaopulbrit
Näpuotsatäis peenikest meresoola
3 muna
1 klaas piima (võimalusel täispiima või 3,5%, võib asendada ka taimse piimaga)
80g võid või kookosrasva
350-400g suvikõrvitsat (1 väiksem)
1 klaas purustatud mandleid (purusta ise)
tumeda (võimalikult suure kakaosisaldusega) šokolaadi tükikesed
Kaunistuseks mandlilaaste
Valmistamine:
Sega suures kausis suhkur, jahud, küpsetuspulber, kaneel , kakao ja sool. Klopi munad väiksemas kausis lahti ning lisa piim ja sulatatud või (kookosrasv). Lisa vedelik jahusegule ja sega. Riivi suvikõrvits ja purusta mandlid ning sega koos šokolaaditilgakeste või väikseks tükeldatud tahvelšokolaadiga tainasse. Tõsta tainas võiga määritud (või pabervormidega kaetud) muffinipanni pesadesse, puista peale mandlilaaste ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Maitsevad väga hästi ka ilma šokolaadita.