Röstitud peet apelsinimaitselises punase veini äädika glasuuris
Ahjuküpsed peediviilud üllatavad oma hõrgu maitsega. Veiniäädikaglasuuri hapukas maik koos magusapoolse peedimekiga loovad suurepärase koosluse koos kitsejuustu, mozzarella või hallitusjuustuga. Seda rooga tasub proovida eraldi toiduna kergeks eineks, eelroaks pidulikul õhtusöögil või lisandiks liha juurde.
Vaja läheb:
4 keskmise suurusega peeti
1,5 tl Suvist ürdisegu
Oliiviõli
Soola
50 ml Balsamico äädikat
2 tl rafineerimata suhkrut
Poole apelsini koor
Valmistamine:
Koori ja viiluta peedid suupärasteks tükkideks. Aseta küpsetuspaberiga ketud ahjuplaadile, nirista üle oliiviõliga, maitsesta soola ja Suvise Ürdiseguga. Küpseta peete ahjus 220 kraadi juures 20 minutit või kuni peedid on mõnusalt läbiküpsenud (ahjud on ju erinevad).
Sel ajal kui peedid ahjus küpsevad, valmista glasuur, selleks võta väiksemat sorti pann või kastmepott, kalla sinna balsamico äädikas ja lisa suhkur. Lase segu keema tõusta jahauta seni keskmisel kuumusel, kuni vedelik pakseneb, eemalda pott pliidilt ja lisa riivitud apelsinikoor, jäta veidi koort ka kaunistamiseks.
Kui sööd lisandina lihatoidu juurde, siis lihtsalt nirista peetidele pärast ahjust võtmist glasuur ja kaunista apelsinikoorega. Salatina serveeri rohelisel salatipõhjal koos kitsejuutu või mozzarellaga ja nirista üle glasuuriga.