Risotto herneste ja päikesekuivatatud tomatitega
Maitsev ja tervislik roog. Risotto on tänuväärne toit, mille sisse sobib lisada peaaegu kõiki kaunvilju ja köögivilju. Proovi risottot valmistada ka metsiku riisiga. Tuleb veelgi külluslikuma maitsega. See risotto sobib hästi kergelt röstitud kanafilee, kalafilee või ka lihaga. Samuti võib risottot süüa ka täiesti eraldi roana, kui sellesse lisada veelgi rohkem kaun- ja köögivilju.
Vaja läheb:
1,5 spl Extra Virgin oliiviõli
1 keskmine sibul
1 suurem küüsaluguküüs
1,5 kl risotto (täistera)riisi
200 ml kuiva valget veini
650 ml kuuma köögiviljapuljongit või kuuma vett, milles on lahustatud 2 tl ÖKO köögiviljapuljongi pulbrit
100 g külmutatud või värskeid herneid
4 päikesekuivatatud tomatit õlis
1 tl maitseainesegu Bruschetta
2,5 spl riivitud parmesani juustu
peotäis hakitud värsket peterselli
pipart, meresoola
Valmistamine:
Hauta õlis tükeldatud küüslauku ja sibulat kuni need on läbipaistvad ja kuldsed. Lisa riis, sega ühtlaselt läbi, nüüd lisa vein ja hauta risottot pidevalt segades edasi (mida rohkem segada seda kreemjam risotto tuleb), ära kindlasti lase vedelikul täielikult ära aurustuda, lisa pidevalt juurde kuuma puljongit. Kui riis on poolpehme, lisa herned, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja maitseainesegu, hauta veel pisut, vajadusel lisa kuuma puljongit (risotto peab jääma kreemjas ja veidi al dente). Lõpuks lisa riivitud juust ja petersell, maitsesta pipra ja vajadusel ka soolaga. Soola lisa alles pärast juustu lisamist, juust on ise soolane!