Gurmeeteed
Laoprogramm

Kukeseene hautis tomatiga

Kukeseeni on sel suvel metsas palju. Mida saaks nendest veel peale klassikalise jahukastme või piruka teha? Mõtlesime valmistada tervisliku hautise kukeseentest ja tomatist. Roog tuli välja üle ootuste maitsev. Hautist sobib suurepäraselt pakkuda koos täisterariisi, värske kartuli, kartuli-lillkapsapüree või pastaga.  

 

 

 

Vaja läheb: 

1 sibul

1 spl extra virgin oliiviõli

1 spl võid 80%

250 g värskeid kukeseeni

2 tomatit

3 kuhjaga spl hapukoort

1,5 tl mõnda täisterajahu

1 tl maitseainesegu Bruschetta

näpuotsatäis tulist maitseainesegu Rouille

meresoola

musta pipart

 

Valmistamine:

Sulata pannil õlis või, lisa sibul ja prae kuldseks. Pane juurde veest kuivaks pigistatud kukeseened (suuremad seened rebi pooleks). Kuumuta kukeseeni mõni minut, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud tomatid ja maitseained ning hauta, kuni tomatitest hakkab mahla eralduma. Nüüd puista hautisele vähehaaval jahu, kuumuta kuni segu veidi pakseneb, lisa hapukoor ja lase veel hetkeks keema tõusta. Maitsesta vajadusel meresoola ja musta pipraga. Serveeri keedetud kartuliga või bruschetta saiaga suupisteks.

Vertical Menu
Search
Categories