Koorene kreveti-suvikõrvitsahautis (kookospiimaga)
Meil tekkis vahepeal suvikõrvitsauputus. Leidsime ühe põneva koosluse. Suvikõrvitsad koos krevettidega. Maitses väga hästi ja otsustasime seda kohe ka jagada. Kergelt tulise maitsega hõrk roog sobib hästi toekaks lõuna- või õhtusöögiks.
Vaja läheb:
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 spl extra virgin oliiviõli
350 g suvikõrvitsat (1 väiksem)
180 g krevette
2 keskmist tomatit
200 ml kookospiima
0,5 tl tulist maitseainesegu Rouille
väike peotäis värskelt hakitud koriandrit
Valmistamine:
Hauta pannil õlis sibul ja küüslauk kuldseks, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvits. Hauta seni, kuni suvikõrvits on pehme. Lisa kuubikuteks lõigatud tomat ja maitseainesegu. Hauta, kuni tomatitest hakkab mahla eralduma. Nüüd lisa kookospiim, lase keema tõusta ja lisa sulatatud krevetid. Maitsesta soolaga ja hauta veel paar minuti (ära üle keeda, krevetid muutavad kõvaks). Lõpuks lisa hakitud koriander.Vajadusel maitsesta veel maitseainesegu ja soolaga. Serveeri täisterariisi või bulguriga.