Vürtsikas supp läätsede ja bulguriga
Kergele vürtsikale supile annavad toitvust juurde läätsed ning tummisust bulgur. Bulgur on süsivesiku ja valgu rikas kuuma auruga töödeldud purustatud täisteranisu. Bulgur on populaarne toiduaine Lähis-Idas. Seal asendab ta kartulit ja riisi. Bulguri võib asendada selles retseptis aga hoopis kinoa või täisterariisiga.
Vaja läheb:
1 keskmine sibul
1 spl riivitud ingverit
1 tl vürtsköömeid
1 tl koriandrit
oliiviõli
1 dl bulgurit
umbes 2 l vett
2 köögiviljapuljongi kuubikut (ÖKO)
2 keskmist porgandit (ca 200g)
1 väiksem suvikõrvits (ca 200g)
1 väiksema brokuli õisikud ja ka vars (ca 200g)
2 dl punaseid läätsi
2 tl maitseainesegu Rohelus
0,5 tl tulist maitseainesegu Rouille
pool väiksema sidruni mahla
soola ja pipart
Valmistamine:
Tükelda sibul ja hauta oliiviõlis kuldseks. Lisa värskelt jahvatatud koriander ja vürtsköömned (võib ka kasutada juba jahvatatud varianti) ja riivitud ingver. Hauta veel pisut. Lisa bulgur, kuum vesi ja puljongikuubikud. Keeda madalal kuumusel 10 minutit. Lisa valmimise järjekorras kooritud ja tükeldatud porgand, läätsed, brokkoli ja suvikõrvits. Keeda köögivilju ja läätsesid, kuni läätsed on pehmed. Köögiviljad võivad jääda kergelt krõmpsud. Maitsesta supp paar minutit enne valmimist sidrunimahla, soola, pipra ning maitseainesgudega Rohelus ja Rouille.